Basketbalvereniging Simple Dribble Steenbergen streeft er naar om basketbal voor iedereen mogelijk te maken en heeft dat in haar visie opgenomen.

De laatste jaren ziet de vereniging een toenemend aantal kinderen instromen, die om diverse redenen minder goed meekunnen met de reguliere groepen. Ondanks de maximale inspanningen is het verloop binnen deze groep kinderen relatief groot. Vaak is niet de basketbalsport maar de vele prikkels/handelingen de reden dat de kinderen afhaken. Dat vinden we erg jammer en daarom is er een speciale groep voor deze doelgroep.

Het gaat om kinderen en jong volwassenen die in een grotere groep minder functioneren doordat er bijvoorbeeld sprake is van overprikkeling, angsten of een verminderde concentratieboog. De grondslag van deze problemen kunnen bijvoorbeeld autisme of een ontwikkelingsachterstand zijn, maar die vinden wij minder relevant.

Onder begeleiding van een ervaren orthopedagoog, wordt er gekeken naar de mogelijkheden van de kinderen en wordt de groepsindelingen bepaald. De kinderen worden in kleine groepjes ingedeeld waarbij gelet wordt op niveau, leeftijd en sociale vaardigheden. Allereerst gaat het natuurlijk om plezier hebben en spelenderwijs worden de basketbalvaardigheden aangeleerd.

Het is mogelijk dat sommige kinderen na een aanloopperiode in deze groep doorstromen naar de reguliere groepen. Anderzijds zullen er ook kinderen in de veilige omgeving blijven basketballen, dat is natuurlijk ook prima.

Gelukkig staat een enthousiaste en ervaren groep vrijwilligers klaar om deze ondersteuning te gaan bieden. Uitgangsbasis is tenminste dubbel zoveel begeleiding op de groepen zodat de individuele aandacht ook daadwerkelijk geboden kan worden.

Net als bij de reguliere groepen kan vier weken gratis uitgeprobeerd worden of je het leuk vindt. In tegenstelling tot de reguliere groepen zal daarna altijd een korte evaluatie gaan plaatsvinden over de mogelijkheden en ambities van het nieuwe lid.

Voor trainingstijden zie: Informatie > trainingstijden